Navodila za pripravo Pokica koruze

Si kokice najraje pripravite sami doma? Potem morate poskusiti pripravo s Pokica koruzo, ki poči v veliko in okroglo kokico. 🙂

V svetu kokic ljudi “delimo” na dva svetova – na ljubitelje že pripravljenih in na tiste, ki si jih najraje pripravijo sami doma. 😛 Za slednje smo pripravili novost na slovenskem trgu – koruzo, ki zaradi svoje narave poči v veliko in okroglo kokico. Je posebne vrste tip “mushroom” in je gensko nespremenjena.


Razlika med koruzo, ki jo poznamo (“butterfly” popcorn) in Pokica koruzo (“mushroom” popcorn).

Domača priprava kokic je povsem enostavna. Vse kar potrebuješ je:
– ponev in pokrovka
– olje ali kokosova maščoba
– Pokica koruza (http://kokica.si/izdelki/pokica-koruza/).

V 2-litrsko ponvico dodamo toliko olja, da prekrijemo dno (približno 2 jedilni žlici) in ga segrejemo na srednjo temperaturo. Ko je olje segreto najprej dodamo manjšo pest koruznih zrn (približno 2 jedilni žlici), pokrijemo s pokrovko in počakamo, da začnejo pokati. Nato pozorno spremljamo proces pokanja, posodo večkrat pretresemo, da se koruza z vseh strani enakomerno segreje in da se ne prismodi. Po približno 1,5 do 2 minutah je pokovka pečena. Posodo odstavim in kokice solimo ali prelijemo z okusom po želji!



Če se želite izogniti olju in pripraviti kokice, ki so zdravju malce bolj prijazne, lahko uporabite tudi aparat za pokovko, ki poka na zrak. Takšne aparate prodajajo trgovine Spar, Merkur, Big Bang in ostale.



Veseli bomo, če boste svojo pripravo kokic dokumentirali s fotografijo in nam jo poslali na naša družbena omrežja Facebook, Instagram ali na info@kokica.si. Najbolj zanimive in inovativne bomo nagradili s presenečenjem! Kaj pravite, boste poskusili? 🙂