Slasten in enostaven prigrizek za Halloween zabavo!

Noč čarovnic ali po angleško Halloween je praznik, ki ga v noči iz 31. oktobra na 1. november, obeležujejo predvsem v Zahodnem svetu. V resnici predstavlja okrajšavo za »All Hallow’s Eve« oziroma »Hallow Eve«, kar pomeni večer vseh svetih oziroma večer pred vsemi svetimi. Zabave za noč čarovnic so zelo priljubljene tudi pri nas, na njih pa ne smejo manjkati izrezljane buče, strašljiva dekoracija in slastni strašljivi prigrizki. Idejo za enega izmed teh smo vam pripravili tudi mi.

HALLOWEEN POPCORN BALLS


Foto: MomOnTimeOut

SESTAVINE, KI JIH POTREBUJEŠ:
– vrečko Pokic z okusom karamele & arašidovega masla (120g)
– 100g bele čokolade
– vrečko slanih bobi palčk

Sestavine zadostujejo za pripravo 6-8 kroglic.NAVODILA ZA PRIPRAVO: Čokolado popolnoma stopimo. Pokice vsujemo na pladenj in čez njih počasi prelijemo vročo stopljeno čokolado. Previdno oblikujemo kroglice in pazimo, da se ne popečemo. Ko so kroglice oblikovane jih postavimo na krožnik in na sredino zapičimo polovico slane bobi palčke. Pustimo približno 10-15 minut, da se kroglice ohladijo in nato postrežemo sveže.

Nasvet: Kroglice naj ne čakajo predolgo pripravljene, postrežite jih še sveže. Če ste vešči slaščičarskih tehnik lahko slane bobi palčke zamenjate s čokoladnimi palčkami in po želji kroglice okrasite še z lističi iz sladkorne mase.


Foto: Somewhat Simple


Foto: Cooking on the Front Burners

Veselo noč čarovnic! 🙂